Revival jako součást hudební nabídky České republiky - Krpata, Vojtěch; Šubrt, Daniel; Šmíd, Ilja, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Práce vychází z hypotézy, že revival, neboli umělecká činnost čerpající z převzatých děl, je podstatnou součástí hudební nabídky České republiky a stojí za to se tomuto fenoménu věnovat. Téma, kterým se tato práce zabývá, je postavení revivalu na hudebním trhu a jeho vnímání hudebními manažery a hudební veřejností. Často totiž bývá vnímání revivalu zkreslené a je potřeba odpovědět na to, proč je tato činnost v České republice poměrně oblíbená, ale zároveň označovaná jako neplnohodnotná. Zda hraní převzaté hudby dává smysl jen z ekonomického hlediska jako lákadlo pro diváky původních interpretů, či zda reálně přináší něco navíc do kulturního prostoru. Výsledkem jsou v praxi použitelná doporučení pro hudební manažery, jak s touto specifickou uměleckou činností v rámci České hudební scény nakládat.
Vedoucí práce: Daniel Šubrt
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses