Spokojenost zaměstnanců vybrané společnosti ve vztahu k personálním procesům - Hrstka, Michal (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá spokojeností zaměstnanců vybrané společnosti ve vztahu k personálním procesům. Cílem práce je pomocí smíšeného průzkumu, který kombinuje jak dotazníkové šetření, tak hloubkové rozhovory, zjistit aktuální stav spokojenosti současných zaměstnanců a vymezit hlavní faktory, které je v tomto ohledu ovlivňují. Teoretická část je věnována definici a zasazení řízení lidských zdrojů a pojmům spokojenosti, motivace, angažovanosti a životního cyklu zaměstnance jakožto původců optimální lidské práce. Praktická část popisuje aktuální situaci ve vybrané společnosti a data získaná smíšeným výzkumem. Hlavními faktory ovlivňující spokojenost zaměstnanců vybrané společnosti jsou časová flexibilita práce, benefity a mzdy. Současně bylo pozorováno rozdělení zaměstnanecké základny na dva tábory a zjištěna byla též nejednotnost komunikace vedení. Závěr práce je pak věnován celkovému shrnutí nejdůležitějších poznatků, ze kterých vyplývá že je třeba optimalizovat komunikaci ze strany vedení a upravit způsob poskytování zpětné vazby.