Spokojenost zaměstnanců vybrané společnosti ve vztahu k personálním procesům - Hrstka, Michal; Motlová, Veronika; Honsová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá spokojeností zaměstnanců vybrané společnosti ve vztahu k personálním procesům. Cílem práce je pomocí smíšeného průzkumu, který kombinuje jak dotazníkové šetření, tak hloubkové rozhovory, zjistit aktuální stav spokojenosti současných zaměstnanců a vymezit hlavní faktory, které je v tomto ohledu ovlivňují. Teoretická část je věnována definici a zasazení řízení lidských zdrojů a pojmům spokojenosti, motivace, angažovanosti a životního cyklu zaměstnance jakožto původců optimální lidské práce. Praktická část popisuje aktuální situaci ve vybrané společnosti a data získaná smíšeným výzkumem. Hlavními faktory ovlivňující spokojenost zaměstnanců vybrané společnosti jsou časová flexibilita práce, benefity a mzdy. Současně bylo pozorováno rozdělení zaměstnanecké základny na dva tábory a zjištěna byla též nejednotnost komunikace vedení. Závěr práce je pak věnován celkovému shrnutí nejdůležitějších poznatků, ze kterých vyplývá že je třeba optimalizovat komunikaci ze strany vedení a upravit způsob poskytování zpětné vazby.
Vedoucí práce: Veronika Motlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses