Strategická analýza - Minarský, Filip (2021)
Cílem této bakalářské práce je pomocí nástrojů strategické analýzy identifikovat faktory, které mohou být pro společnost hrozbou pro udržení jejího prvenství na pojistném trhu a v návaznosti na zjištění navrhnout vhodné doporučení. Práce je rozdělena na teoretickou část a praktickou část. V teoretické části jsou podle odborné literatury popsány základní pojmy strategické analýzy a strategického řízení. V části praktické jsou následně aplikovány jednotlivé nástroje strategické analýzy, potřebné pro vyhodnocení situace, ve které se analyzovaná společnost nachází. Na výsledky jednotlivých analýz navazuje syntéza, kde jsou pomocí SWOT analýzy zhodnoceny jak hlavní příležitosti a hrozby, tak i silné a slabé stránky společnosti. Na závěr je na základě všech zjištění definováno doporučení, které může být přínosné pro management společnosti a pomoci pojišťovně k udržení jejího prvenství.