Použití Raspberry Pi pro automatizaci osvětlení chytré domácnosti - Klepetko, Petr; Maryška, Miloš; Sládek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato práce se věnuje konceptu IoT českém prostředí. Je zkoumáno aktuální vymezení pojmů IoT pomocí analýzy a syntézy dostupných zdrojů. Dále je pomocí zmiňovaných metod zkoumán trh IoT v České republice, zejména v oblasti chytrých domácností, za účelem nalezení silných subjektů a produktů na trhu. Praktická část se týká automatizovaného ovládání LED pásku pomocí minipočítače Raspberry Pi. Ten je přímo napojen k LED pásku a ovládá ho na základě příkazů, které získá přes vlastní API rozhraní. Příkazy jsou na API rozhraní odesílány na základě automatizací, které mají jako vstup data z otevřených API meteorologických stanic, údaje o čase (západ a východ slunce), světelného senzoru nebo konkrétní uživatelský vstup z vlastního UI umístěném na serveru. Práce popisuje obecnou funkcionalitu, popis vývoje jednotlivých částí a překážky, které při práci vznikly včetně způsobu jejich překonání.
Vedoucí práce: Miloš Maryška
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses