Marketing na energetickém trhu během koronavirové krize - Vondřich, Vilém; Vávra, Oldřich; Macháňová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce se zabývá fungováním trhu zemního plynu a běžnými marketingovými a dalšími obchodními praktikami v energetickém odvětví v době koronavirové krize. Cílem práce je identifikovat klíčové faktory, které v momentální pandemické situaci nejvíce motivují zákazníky na trhu zemního plynu k výběru svého dodavatele a konkrétního produktu. Samotný výzkum byl proveden na výběrovém souboru zákazníků Pražské plynárenské a. s. formou dotazníkového šetření. Získaná data byla podrobena statistickým testům nezávislosti jednotlivých hypotéz a byla definována optimální struktura a forma komunikace nabídky plynových produktů v době Covid-19. Výsledky výzkumu potvrdily původní odhady, kdy se cena daných produktů plynu jeví jako hlavním faktorem. Vyjma ceny jsou následně v práci kriticky rozebrány i další možné faktory ovlivňující zákaznickou volbu.
Vedoucí práce: Oldřich Vávra
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses