Ekonomický dopad koronavirové krize na několik firem působících v sektoru květinářství v ČR - Kratkouskaya, Maryna; Kaňková, Eva, 1975-; Džbánková, Zuzana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Dramatické zhoršení fungování ekonomiky, které je od minulého roku způsobeno šířením nového koronaviru (COVID-19), nastalo kvůli vládním restrikcím, spočívajících v uzavírání jednotlivých segmentů ekonomiky. Lze konstatovat, že koronavirová krize také zasáhla oblast květinového byznysu. I když jsou jednotlivé podniky květinového byznysu v ČR otevřena, nemají tolik zákazníků jako před rokem 2020. Bakalářská práce je zaměřena na identifikování ekonomického dopadu koronavirové krize na tři společnosti podnikající v prostředí květinového byznysu v České republice. Práce je rozčleněna do celkem tří částí. V teoretické části je pojednáno o tom, co je to finanční analýza, k čemu slouží, co jsou to absolutní a poměrové ukazatele a též bankrotní modely. Stanovené vzorce jsou dále aplikovány na příkladu tří konkrétních společností. Finální část se věnuje návrhům a doporučením ke zlepšení finanční situace uvedených společností.
Vedoucí práce: Eva Kaňková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses