Crowdfunding jako zdroj financování vydávání knih - Fliegel, Jaroslav; Svobodová, Ivana, 1969-; Lukeš, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Crowdfunding je druh financování, kdy se větší množství drobných přispěvatelů spojí, aby mohl vzniknout jeden ucelený projekt. Cílem diplomové práce je zhodnocení vlivu motivace na výběr crowdfundingové platformy Startovač pro financování knih na základě kvantitativního výzkumu. Identifikovat jaké faktory hrají roli v úspěchu knižní crowdfundingové kampaně a naopak s jakými problémy se autoři potýkali. Dále práce popisuje veškeré úkony, které s vydáváním knih souvisí a dává je do kontextu financování knihy přes crowdfunding. Bylo zjištěno, že faktory úspěchu jsou mezi kampaněmi rozdílné, ale pro většinu kampaní je klíčová aktivní komunita a důsledně provedené plánování, kterým lze předejít většině problémů.
Vedoucí práce: Ivana Svobodová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses