Problémy v začátcích podnikání a jejich řešení - Borýsek, Patrik; Lukeš, Martin, 1976-; Habrmanová, Blanka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato diplomová práce si klade za cíl pomocí kvantitativního a kvalitativního výzkumu zmapovat problémy v počátcích podnikání a přístup podnikatelů k jejich řešení. Práce se opírá o rozhovory vedené s podnikateli ohledně rozjezdu a průběhu jejich podnikání. Respondenty bylo 311 zakladatelů a 44 zakladatelek firem majících více než deset zaměstnanců na plný úvazek a podnikající alespoň dva roky. Přínosem práce je shrnutí nejčastějších problémů, jimž museli podnikatelé čelit, a způsobů, jimiž se s nimi vypořádávali. K vyhodnocení byla použita kvantitativní a kvalitativní analýza. Z analyzovaných rozhovorů vyplynulo, že nejčastěji byly problémy spjaty s nespolehlivým jednáním pracovníků, obchodních partnerů a společníků. Časté byly také problémy vztahové. Práce rovněž doporučí případným zájemcům o vstup do podnikání, jak eventuálním počátečním problémům co nejlépe předejít či se na ně alespoň relevantně připravit.
Vedoucí práce: Martin Lukeš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses