Udržitelná móda jako příležitost : prosazování alternativ k fast fashion - Režňáková, Nikola (2021)
Bakalářská práce se zabývá případovou studií pěti konkrétních módních značek, a to Batohama, Flam Label, ToByŠlo, Vaneš fashion a Venna studio. V teoretické části autorka zmiňuje fast fashion a její negativní dopady na planetu i člověka, dále představuje udržitelnou módu a udržitelné a etické nakupování, jako šetrnější a ekologičtější variantu. V praktické části za pomoci kvalitativního výzkumu autorka analyzuje konkrétní značky a zajímá se o jejich překážky v podnikání, ceny a veškeré udržitelné kroky, které následují a zda slouží jako vhodná alternativa k nakupování v řetězcích fast fashion. Na závěr autorka navrhuje vlastní doporučení, díky kterému by značky mohly oslovit ještě širší publikum.