Příprava a vstup nového produktu České pošty na náš trh - Strnad, Jakub; Postler, Milan, 1960-; Rampas, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato diplomová práce má za cíl připravit návrh podoby a implementace nového produktu z oblasti balíkových služeb v prostředí České pošty a následně navrhnout jeho komunikační strategii. Východisko pro správné a efektivní navržení produktového námětu tvoří popis hlavních aspektů a principů fungování poštovního trhu v prostředí České republiky a podrobný monitoring a analýza domácí i světové konkurence na tomto trhu a zákaznická analýza. Ta tvoří společně se shrnutím základních teoretických přístupů k oboru marketing a komerční komunikace i východisko pro navržení komunikační strategie. Výsledky práce potvrdily, že nový navrhovaný produkt Předplacený balíkový obal je perspektivní službou, která může České poště pomoci v sílícím konkurenčním boji na poli expresní přepravy balíkových zásilek. Úspěch jejího zavedení bude do značné míry záviset na schopnosti České pošty efektivně informovat o novince zákazníky. Komunikační kampaň musí ovšem reflektovat odkaz předchozí kampaně "Velká balíková revoluce" a navazovat na něj.
Vedoucí práce: Milan Postler
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses