Ekonomika sprtovní akce - Francke, Michal; Novotný, Jiří, 1946 leden 6.-; Kotáb, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce zpracovává téma ekonomiky sportovních akcí. Podrobněji jsou v praktické části popsány tři různé sportovní akce: Mácháčský pohodář, Jablonecký běh do pohody a Tygří skiatlon. Na každé z nich je názorně ukázána jedna ze specifických činností vedoucí k zorganizování středně velké sportovní akce (od 100 do 500 účastníků). Hlavním cílem práce je detailně poodhalit problematiku organizace, financování a propagace sportovní akce a tím poskytnout budoucím čtenářům návod pro uspořádání události podobného charakteru. Práce se podrobněji věnuje problematice organizace s pomocí projektového managementu, což umožňuje vhodně skloubit obsáhlý soubor činností. Dalším úkolem je analyzovat a vyhodnotit ekonomický dopad vybrané sportovní akce na region, ve kterém je pořádána. Výsledkem této analýzy nakonec bylo potvrzení hypotézy, že menší až středné velké sportovní akce, ve zkoumaném případě Mácháčský pohodář, mají relevantní ekonomický dopad na oblast, ve které jsou uspořádány. Za relevantní je v práci považován dopad o velikosti alespoň desetinásobku rozpočtu akce.
Vedoucí práce: Jiří Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses