Obsazování pracovních míst ve veřejné správě se zaměřením na vybranou složku veřejné správy - Nováčková, Radka (2012)
Práce nejprve teoreticky vymezuje oblast veřejné správy, především její charakteristiku a postavení, a to z pohledu odborníků. Problematiku obsazování pracovních míst ve veřejné správě nastiňuje druhá část práce, která analyzuje metody výběru vhodných kandidátů na volná pracovní místa. Praktická část práce je zaměřena na vybranou složku veřejné správy, na které je proveden popis, analýza a hodnocení procesu obsazování pracovních míst. V této části je také prověřeno, zda daná složka veřejné správy vytváří efektivní počet pracovních míst a zda jejich obsazování je uskutečňováno na základě předem daných pravidel.