Personální management ve veřejné správě - Eichlerová, Tereza (2012)
Diplomová práce se zabývá personálním managementem ve veřejné správě na úrovni územních samosprávných celků, který v současné době, díky probíhající reformě veřejné správy, nabývá na významu. Právě lidské zdroje v podobě úředníků tvoří základ pro kvalitní a efektivní fungování úřadů. Cílem diplomové práce je analyzovat a zhodnotit personální management ve vybraných úřadech městských částí Prahy včetně stanovení doporučení pro jeho zlepšení. Teoretická část, zabývající se především postavením úředníka ve veřejné správě a jednotlivými činnostmi personálního managementu, vychází vedle odborné literatury zejména ze zákona č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků. Praktická část vychází z výsledků provedeného empirického průzkumu, na základě kterých je provedeno aktuální zhodnocení dané problematiky v praxi a stanovena doporučení.