Personální management ve veřejné správě - Eichlerová, Tereza; Vláčil, Jan, 1943-; Kadeřábková, Jaroslava, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce se zabývá personálním managementem ve veřejné správě na úrovni územních samosprávných celků, který v současné době, díky probíhající reformě veřejné správy, nabývá na významu. Právě lidské zdroje v podobě úředníků tvoří základ pro kvalitní a efektivní fungování úřadů. Cílem diplomové práce je analyzovat a zhodnotit personální management ve vybraných úřadech městských částí Prahy včetně stanovení doporučení pro jeho zlepšení. Teoretická část, zabývající se především postavením úředníka ve veřejné správě a jednotlivými činnostmi personálního managementu, vychází vedle odborné literatury zejména ze zákona č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků. Praktická část vychází z výsledků provedeného empirického průzkumu, na základě kterých je provedeno aktuální zhodnocení dané problematiky v praxi a stanovena doporučení.
Vedoucí práce: Jan Vláčil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses