Stratégia vstupu na trh - Kiseľová, Zuzana; Turnerová, Lenka, 1957-; Drozen, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práca rieši náležitosti stratégie vstupu na viedenský trh. Cieľom bolo zistiť, či má česká spoločnosť pietro filipi šancu uspieť na tak saturovanom trhu a keď má, tak za akých okolností. Práca je rozdelená do piatich kapitol, kde v každej je zahrnutá aj všeobecná teória týkajúca sa vstupu na zahraničné trhy a za ňou nasleduje aplikácia týchto teoretických poznatkov priamo na prax a teda hneď je aplikovaná na konkrétny príklad. V práci prídeme s dvoma závermi a to, že pietro filipi sa vstup kvoli financiám neoplatí a skôr by sa táto spoločnosť mala zamerať na trhy východnej a strednej Európy, alebo pri neobmedzených finančných zdrojoch sa môže pietro filipi pokúsiť investovať do otvorenia a prevádzky predajne vo Viedni, hoci sme zdôraznili, že by aj toto mohol byť risk. Pre pietro filipi to znamená zvážiť svoje možnosti a rozhodnúť sa podľa vzťahu k riziku a disponibilných finančných zdrojov, či otvorí predajňu vo Viedni, alebo v niektorom zo štátov východnej a strednej Európy.
Vedoucí práce: Lenka Turnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses