Potenciál kultury a kreativity v rozvoji území města Plzně - Hacaperková, Anna (2012)
Tato diplomová práce se věnuje fenoménu kulturních a kreativních průmyslů a roli kulturních a kreativních odvětví v regionálním rozvoji. Práce rámcově definuje nejvýznamnější výzkumné koncepty v této oblasti a identifikuje ekonomický význam kulturních a kreativních průmyslů. Součástí tohoto dokumentu je rovněž představení projektu Evropské hlavní město kultury a vymezení jeho ekonomických přínosů. Prioritou této práce je zmapování kulturních a kreativních průmyslů na území Plzeňského kraje a města Plzně a zhodnocení efektivity a důsledků realizace projektu Plzeň 2015-Evropské hlavní město kultury pro rozvoj regionu. Na základě výsledků analytického šetření je zde zhodnocen potenciál kultury a kreativity v rozvoji Plzeňského kraje a města Plzně.