Stát blahobytu, střední třída a demokracie - předpoklady, rizika a východiska - Růžičková, Veronika; Müller, Karel B., 1972-; Smetanková, Daša; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce se zabývá problematikou státu blahobytu. Nejprve se v první kapitole věnuje charakteristice státu blahobytu, poté jednotlivým typům a v kapitole druhé pak historickému pozadí. Třetí kapitola je zaměřena na souvislost státu blahobytu se střední třídou a případnými riziky, které její vývoj přináší. Poslední, čtvrtá kapitola podrobně rozpracovává jeden z návrhů na reformu státu blahobytu. Konkrétně se jedná o Giddensovu Třetí cestu. Tento koncept je nejprve představen, poté následují kritické ohlasy, kde se čtenář dozví, co nejvíce oponentům vadí na tomto programu.
Vedoucí práce: Karel Müller
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses