Zaměstnávání osob zdravotně postižených - Vondrová, Alžběta (2012)
Diplomová práce, která se věnuje tématu zaměstnávání osob se zdravotním postižením, je rozdělena do tří kapitol. V první kapitole je uvedené kdo se mezi osoby se zdravotním postižením řadí, kdy mají zaměstnavatelé povinnost takové osoby zaměstnávat a jaký je povinný podíl takových osob. Druhá kapitola se věnuje zaměstnávání osob se zdravotním postižením a událostem, které mu předcházejí - tedy vzdělání a jednání s úřady. Třetí kapitola se zabývá konkrétními druhy zaměstnání, která jsou státem podporovaná.