Limity a rizika rozvoje PPP projektů - Šafránková, Lucie (2012)
Cílem diplomové práce je identifikace rizik a bariér spojených s rozvojem partnerství veřejného a soukromého sektoru, dílčím cílem je postižení limitujících faktorů, které ovlivňují zatím málo rozvinuté PPP projektování v ČR. Teoretická část práce se věnuje definování partnerství, zejména jeho specifik při poskytování veřejných statků. V praktické části jsou na vybraných projektech vytipovány limity rozvoje partnerství veřejného a soukromého sektoru v České republice a jsou zhodnocena metodou dílčího zobecnění. Na základě analýzy dostupné odborné literatury a provedeného kvalitativního výzkumu jsou ke zjištěným bariérám rozvoje navržena možná řešení.