Přijímací řízení ve společnosti ČSOB, a.s. v podmínkách přetlaku absolventů ekonomických škol - Novotná, Petra (2012)
Cílem práce je zaprvé zhodnocení současných možností studentů a absolventů ekonomických oborů na trhu práce a v jedné konkrétní společnosti - Československé obchodní bance, a. s. - a zadruhé charakteristika přijímacího procesu v ČSOB. Součástí je zároveň několik návrhů na zefektivnění procesu. Práce se dělí na teoretickou a praktickou část. Teoretická část nejprve zkoumá hlavní trendy na poli studentů a absolventů ekonomických oborů a řeší problematiku přechodu absolventů na trh práce. Následuje kapitola zabývající se personální prací, konkrétně získáváním a výběrem pracovníků. Praktická část hodnotí možnosti spolupráce studentů a absolventů s ČSOB a představuje kompletní přijímací proces pracovníků do společnosti. Součástí práce je průzkum preferencí studentů a absolventů vysokých škol při výběru prvního zaměstnání. Na základě porovnání výsledků průzkumu se skutečnými aktivitami ČSOB jsou formulována některá doporučení.