Analýza hospodaření krajů v ČR, vztah k financování regionálního rozvoje. - Nejedlá, Lucie; Peková, Jitka, 1946-; Matula, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Předkládaná diplomová práce se zabývá analýzou hospodaření krajů v ČR a postavením krajů v podpoře regionálního rozvoje. Práce je rozdělena do dvou částí. V první části práce bude popsána problematika fungování a financování krajů. Důraz bude kladen na problematiku podpory regionálního rozvoje. Cílem práce je zanalyzovat hospodaření vybraného kraje ve vztahu k podpoře regionálního rozvoje. Pro analýzu byl vybrán Kraj Vysočina. Kraj Vysočina realizuje podporu regionálního rozvoje na základě strategického dokumentu Program rozvoje kraje. Finančními nástroji, prostřednictvím kterých je regionální rozvoj v Kraji Vysočina podporován, jsou rozpočet kraje, Fond Vysočiny a Fond Strategických rezerv.
Vedoucí práce: Jitka Peková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses