Analýza vývoje přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika v Euroregionu Silesia v období 1999-2011 - Bogumská, Eva (2012)
Bakalářská práce "Analýza vývoje přeshraniční spolupráce Česká republika -- Polská republika v Euroregionu Silesia v období 1999-2011" se zabývá problematikou přeshraniční spolupráce a jejího vývoje ve vybraném euroregionu. V analytické části je obsažena komparace zapojení Euroregionu Silesia do přeshraniční spolupráce v jednotlivých programovacích obdobích, resp. v předvstupním období 1999-2003, prvním zkráceném období 2004-2006 a polovině programovacího období 2007-2013, a to podle počtu realizovaných projektů, jejich velikosti a subjektů, které dané projekty realizovaly.