Analýza realizace podpory rozvoje a regenerace měst v regionech soudržnosti Severozápad a Moravskoslezsko - Bednářová, Tereza; Pělucha, Martin, 1980-; Kouřilová, Jana, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá realizací urbánní politiky v České republice. Vychází od samotné definice města, jeho role v teoriích regionálního rozvoje a nastiňuje procesy, které významně ovlivňují charakter měst a tím samotnou realizaci urbánní politiky. V praktické části je provedena komparační analýza podpory rozvoje a regenerace měst v regionech soudržnosti Severozápad a Moravskoslezsko podle stanovených ukazatelů. V závěru práce jsou mezi těmito dvěma regiony soudržnosti s vysokou mírou urbanizace shrnuty nejvýznamnější rozdíly.
Vedoucí práce: Martin Pělucha
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses