Analýza potenciálu cestovního ruchu v Ústeckém kraji - Štrajtová, Monika (2012)
Bakalářská práce hodnotí potenciál cestovního ruchu v Ústeckém kraji s použitím analýzy, syntézy a zkoumání statistických údajů. V teoretické části se práce zabývá významem cestovního ruchu pro regionální rozvoj a vývojem cestovního ruchu v České republice po roce 1989. Praktická část se zaměřuje na Ústecký kraj a na základě dat získaných z ČSÚ byla zpracována analýza potenciálu tohoto území pro cestovní ruch. Dále byl v praktické části zpracován návrh naučné stezky, která by měla sloužit jako nový turistický cíl.