Analýza využití a dosavadní realizace podpory infrastruktury cestovního ruchu na venkově v ČR na příkladu opatření III.1.3 Programu rozvoje venkova ČR - Chadimová, Věra (2012)
Cílem práce je zjistit a analyzovat využití a dosavadní realizaci podpory infrastruktury cestovního ruchu na venkově v České republice na příkladu Programu rozvoje venkova ČR opatření III.1.3. Teoretická část se zabývá vymezením infrastruktury cestovního ruchu, cestovním ruchem chápaným jako jeden z faktorů rozvoje regionů a možností podpory cestovního ruchu se zaměřením na jeho infrastrukturu. Praktická část je zaměřena na podporu cestovního ruchu v rámci Programu rozvoje venkova ČR. Na mikroregionální úrovni jsou hodnoceny dotace za období 2007-2010. Zdrojem pro analyzování jsou data získaná z veřejně dostupné databáze Státního zemědělského intervenčního fondu a rozhovory se zástupci regionálních pracovišť zprostředkujícího subjektu (SZIF). V diplomové práci jsou použity metody deskriptivní, komparační a analytické. Získaná data jsou primárního i sekundárního charakteru. Hlavním přínosem práce je, na základě zjištěných skutečností, zhodnocení využití dotací pro podporu infrastruktury cestovního ruchu v rámci Programu rozvoje venkova ČR -- Podpora cestovního ruchu během 1. poloviny současného programovacího období.