Strategický rozvojový plán obce Ludgeřovice - Bílková, Markéta (2012)
Cílem mé bakalářské práce je sestavit návrh Strategického plánu rozvoje obce Ludgeřovice, který pozitivně ovlivní budoucí rozvoj obce. Z důvodu požadovaného rozsahu práce chybí finanční a monitorovací část strategického plánu, která obvykle tvoří nedílnou součást programového dokumentu. Úvodní část je tvořena teoretickými východisky strategického plánování. Druhá část je věnovaná socioekonomické analýze a SWOT analýze. Na závěr je připravena strategická část, na základě které jsou obci doporučovány hlavní cíle a vize, které ji povedou k dalšímu rozvoji.