Rola obnoviteľných zdrojov energie v regionálnom a municipálnom rozvoji so zameraním na bioplynové stanice - Lattová, Jana; Damborský, Milan, 1980-; Janković, Vukica; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou využívania obnoviteľných zdrojov energie v regionálnom kontexte, teda vo vzťahu k rozvoju miestneho územia. Práca je rozdelená na dve hlavné časti a to na teoretickú a praktickú časť. Teoretická časť práce poskytuje všeobecný pohľad na obnoviteľné zdroje energie, popisuje ich postavenie vo vzťahu k fosílnym energetickým zdrojom, zaoberá sa ich potenciálom, možnosťami rozvoja a podpory. Praktická časť práce sa konkrétne zameriava na dva projekty bioplynových staníc pričom hodnotí ich dopady na rozvoj miestneho územia. V záverečnej časti práce sú dopady týchto projektov vzájomne porovnané a na základe zistených poznatkov vyvodené konkrétne závery.
Vedoucí práce: Milan Damborský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses