Brownfields - případová studie Tkalcovny u Kroupů (Dolní Rokytnice) - Holatová, Lucie (2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou brownfields. Po specifikaci příčin vzniku brownfields, jejich důsledcích a možnostech řešení v rámci České republiky, přináší práce možné řešení využití objektu Staré Tkalcovny U Kroupů v Rokytnici nad Jizerou, konkrétně v Dolní Rokytnici. Efektivita a pozitivní dopad revitalizace jsou doloženy metodami hodnocení efektivnosti investic. Tyto ukazatele dokládají, že navrhované řešení se jeví jako vhodné. Práce naráží na důležitost revitalizovat brownfields a zároveň komplikovanost spojenou se sanací území a vysokými náklady na revitalizaci.