Zhodnocení dopadu realizovaných projektů na vývoj spádovosti obce Vacov - Kozáková, Lucie; Krejčová, Nikola, 1974-; Tomešová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
KOZÁKOVÁ, Lucie. Zhodnocení dopadu realizovaných projektů na vývoj spádovosti obce Vacov. Praha: Národohospodářská fakulta Vysoké školy ekonomické v Praze, 2012. 40 stran. Bakalářská práce. Práce se zabývá problematikou projektů financovaných z evropských strukturálních fondů v obci Vacov a jejich dopady na spádovost obce. Cílem práce je stanovit, zda a popřípadě do jaké míry, měly projekty realizované a financované z evropských strukturálních fondů vliv na spádovost obce Vacov. V první části je práce zaměřena na definování základních teoretických a metodologických východisek v oblasti spádovosti. Následuje socioekonomická charakteristika zkoumané obce. Druhá část práce je zaměřena na realizované projekty. Specifikuje kritéria jejich výběru dvou projektů, popisuje tyto projekty a následně je podrobuje analýze. První projekt Obnova infrastruktury zdravotnické péče v regionu Vacov byl za účelem výzkumu rozdělen na tři části -- ordinace lékařů, lékárnu, stanoviště záchranné služby. Prostřednictvím dotazníkových šetření a obsahové analýzy dokumentů bylo prokázán pozitivní vliv projektu na velikost spádové oblasti obce Vacov. Druhým vybraným byl projekt Stavební úpravy objektu občanské vybavenosti na víceúčelové zařízení pro rozvoj lidských zdrojů. Z komparace dat dostupných dokumentů byl vyvozen závěr, že projekt neplní své cíle a do spádovosti obce se nepromítl. Spádová oblast obce Vacov byla rozšířena pouze o oblast dojížďky za zdravotnickými službami.
Vedoucí práce: Nikola Krejčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses