Srovnání MHD v Praze a Sydney - Kameníčková, Andrea (2012)
Diplomová práce se zabývá charakteristikou dopravních systémů městské hromadné dopravy v Praze a Sydney a jejich následným srovnáním. Teoretická část je zaměřena na celkový vývoj dopravy, dopravní infrastrukturu, preferenci hromadné dopravy, systém tarifů, jednotlivé dopravní prostředky apod. V praktické části jsou detailně popsány konkrétní systémy měst se zaměřením na fungování a organizaci. V závěru je poté městská hromadná doprava obou měst porovnána z různých hledisek tak, aby bylo zachyceno co nejvíce shodných a rozdílných aspektů.