Zhodnocení rozvoje cestovního ruchu v Libereckém kraji - Mrázková, Ivana; Kouřilová, Jana, 1960-; Silovská, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Cestovní ruch je považován za velmi rychle se rozvíjející ekonomické odvětví, které má znatelný vliv na regionální rozvoj. Česká republika je významnou evropskou destinací cestovního ruchu a má dobré předpoklady pro jeho další rozvoj. Bakalářská práce se zabývá rozvojem cestovního ruchu v turistických oblastech Libereckého kraje. Úvodní část je zaměřena na problematiku cestovního ruchu z teoretického hlediska. V praktické části je věnována pozornost postavení cestovního ruchu v České republice a v rámci republiky pozici Libereckého kraje. Liberecký kraj má velmi vhodné přírodní a kulturněhistorické předpoklady pro rozvoj cestovního ruchu, nejlepší potenciál pro jeho další rozvoj mají turistické oblasti Jizerské hory, Krkonoše a Český ráj.
Vedoucí práce: Jana Kouřilová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses