Daň z přidané hodnoty při dovozu a vývozu z pohledu zahraničního podnikatele - Kliková, Zuzana (2012)
Práce je zaměřena na daň z přidané hodnoty - její historii, způsob konstrukce, dále na právní úpravu DPH v České republice, Evropské Unii a na mezinárodní úrovni a úpravu celních režimů. V druhé části se soustředí na konkrétní situace, které mohou nastat při dovozu a vývozu zboží či služeb. Tj. kde je místo plnění, co přesně základem daně, jaká existují osvobození od DPH. Dále je uvedeno srovnání daňových systémů a aplikace DPH v ČR, Rakousku a Švýcarsku.