Daň z přidané hodnoty při dovozu a vývozu z pohledu zahraničního podnikatele - Kliková, Zuzana; Marková, Hana, 1950-; Kohajda, Michael; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Práce je zaměřena na daň z přidané hodnoty - její historii, způsob konstrukce, dále na právní úpravu DPH v České republice, Evropské Unii a na mezinárodní úrovni a úpravu celních režimů. V druhé části se soustředí na konkrétní situace, které mohou nastat při dovozu a vývozu zboží či služeb. Tj. kde je místo plnění, co přesně základem daně, jaká existují osvobození od DPH. Dále je uvedeno srovnání daňových systémů a aplikace DPH v ČR, Rakousku a Švýcarsku.
Vedoucí práce: Hana Marková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses