Rozvoj mezinárodních obchodních firem v ČR a jeho ekonomické aspekty - Lochman, Alexander; Jindra, Jiří, 1934-2020; Soukup, Jindřich, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Předmětem této disertační práce "Rozvoj mezinárodních obchodních firem v ČR a jeho ekonomické aspekty" je komplexní zhodnocení působení mezinárodních maloobchodních firem potravinářského zaměření na dodavatelsko-odběratelské vztahy. Disertační práce je rozdělena do tří částí. První část disertační práce se věnuje vzniku a charakteristice moderních maloobchodních řetězců a hodnotí nástroje analýzy konkurenční síly v odvětví. Druhá část je věnována parametrům obchodního jednání a rozboru alokaci ekonomického přebytku dodavatele ve prospěch obchodního řetězce. Třetí část je zaměřena na roli ceny v maloobchodě, cenovým válkám a jejich dopadům na dodavatele a na spotřebitele.
Vedoucí práce: Jiří Jindra
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; disertace; dissertations