Ocenenie spoločnosti NOVARTIS s.r.o. - Glovňová, Paulína; Kislingerová, Eva, 1950-; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práca sa zaoberá stanovením odhadu tržnej hodnoty farmaceutickej firmy NOVARTIS s.r.o. na základe verejne dostupných informácií pre potreby vlastníka a managementu k 31. 12. 2011. Za týmto účelom je spracovaná analýza vývoja makroekonomických ukazovateľov na českom trhu, analýza trendov vývoja farmaceutického odvetvia. Je predstavená oceňovaná dcérska spoločnosť švajčiarskeho koncernu, ale nutne i jej najväčší "obchodný partner", materská spoločnosť so sídlom v Švajčiarsku. Ďalej je v práci zhodnotené finančné zdravie dcérskej pobočky Novartis s.r.o., sú identifikované všetky generátory hodnoty firmy a na ich základe je zhotovený finančný plán. Na základe finančného plánu a predpokladu pokračujúcej existencie podniku sa v závere nachádza samotné ocenenie firmy. To je postavené na použití výnosovej metódy, konkrétne, výpočet je aplikovaný na model diskontovaných voľných peňažných tokov pre akcionárov.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses