Aplikace Balanced Scorecard - Langpaulová, Irena (2012)
Diplomová práce na téma Aplikace Balanced Scorecard se zabývá vytvořením strategického systému řízení BSC pro společnost Bayer, s. r. o. a její divizi Bayer MaterialScience. V teoretické části je představena metoda Balanced Scorecard a její čtyři perspektivy. V praktické části práce je představena společnost Bayer, s. r. o., její divize, strategie a vize. Je zde vytvořena SWOT analýza společnosti Bayer, s. r. o. a její divize Bayer MaterialScience a následně je aplikován samotný systém Balanced Scorecard. Součástí této diplomové práce je také systémové vyladění společnosti a divize. Celý systém BSC společnosti a divize je znázorněn mapami strategie, které jsou součástí přílohy.