Problematika úpadkového práva v českém prostředí - Erlitz, Jakub; Smrčka, Luboš; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Tato diplomová práce si klade za cíl zmapovat přínos nové právní úpravy Insolvenčního zákona se zaměřením na splnění předeslaných účinků a budoucí vývoj v kontextu České republiky. První kapitoly této teze vymezují teoretické řešení úpadku v rámci Insolvenčního zákona. V následujících pasážích práce formou analýzy statistických dat přibližuje zatíženost insolvenčních soudů v průběhu vývoje úpadkového práva, včetně vzájemné vazby mezi jednotlivými proměnnými současných insolvenčních řízení. V poslední části práce hodnotí naplnění očekávaných předeslaných účinků Insolvenčního zákona za dobu jeho účinnosti a poukazuje na vzniklé nedostatky, samotným závěrem pak naznačuje některá doporučení a náměty pro budoucí vývoj.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses