Analýza produktivity - Vidmanová, Šárka (2012)
Tato diplomová práce se zabývá produktivitou podniku, jejím měřením a možností jejího zvyšování skrze metodu totálně produktivní údržby. Teoretická část nejprve pojednává o způsobu měření celkové produktivity v homogenní i heterogenní výrobě i výpočtu parciálních produktivit jednotlivých výrobních faktorů. Dále se zabývá popisem metody totálně produktivní údržby jako jednoho z možných přístupů ke zvyšování produktivity. V praktické části je provedena analýza produktivity za roky 2004 až 2010 a je zhodnoceno využívání přístupů a nástrojů totálně produktivní údržby v konkrétním podniku.