Analýza návštěvnosti fotbalového klubu FK Pelhřimov - Pavouková, Adéla; Marešová, Kateřina; Brožová, Dagmar, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
V této práci je zkoumán vliv vybraných vysvětlujících proměnných na návštěvnost fotbalového klubu FK Pelhřimov v sezónách 2001/02 -- 2010/11. Získaná data byla podrobena ekonometrické analýze a lineární regresní model odhalil faktory, které nejvíce ovlivňují návštěvnost. Mezi ten klíčový patří regionální rivalita: v zápasech, ve kterých se hraje derby, je nárůst návštěvnosti 70 %. K dalším významným faktorům patří hrací den, cena vstupného a pozice v tabulce. Mezi návštěvností a cenou vstupného se ukázal pozitivní vztah. Vliv ostatních proměnných na návštěvnost (počet gólů, počet výher, soutěž, zahajovací zápas, teplota, srážky a hřiště) se buď nepotvrdil anebo byl slabý.
Vedoucí práce: Kateřina Marešová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses