Hospodářské reformy N. S. Chruščova - Nebeská, Daniela; Szobi, Pavel, 1983-; Stellner, František, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Cílem diplomové práce je analýza hospodářského vývoje v Sovětském svazu v období vlády Nikity Sergejeviče Chruščova. Práce se bude zabývat reformami zahájenými po XX. sjezdu KSSS, přičemž se blíže zaměří na reformy v zemědělství a průmyslu. Zároveň budu věnovat pozornost socioekonomické situaci Sovětského svazu v poststalinském období a příčinám, které vedly Nikitu S. Chruščova k naplánování a prosazení těchto reforem. Provedu analýzu jednotlivých částí reforem v zemědělské a průmyslové oblasti. Zhodnotím jejich účinnost po jejich zavedení do praxe a jejich následný dopad na výkon ekonomiky Sovětského svazu a na životní standard obyvatelstva. Při práci se zaměřím především na rozbor monografií, dílčích studií, vydaných pramenů a archivních materiálů vztahujících se k období reforem Nikity S. Chruščova.
Vedoucí práce: Pavel Szobi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses