VÝVOJ ČESKÉHO DENNÍHO TISKU V POSLEDNÍCH LETECH A MOŽNOSTI JEHO PŘEŽITÍ V BUDOUCNOSTI - Bujna, Rudolf (2012)
Stejně jako ve světě, i v České Republice existuje trend vytlačování denního tisku zpravodajstvím na internetu. Zvláště zastánci moderních komunikačních prostředků hovoří o konci klasických novin, tak jak je dnes známe, a to již v dohledné době. Tato práce si klade za cíl vyvrátit tyto domněnky pomocí analýz příslušných ukazatelů a nastínit možné směry vývoje odvětví.