Hodnotenie efektívnosti investičného projektu maloobchodnej spoločnosti Tesco - Mocková, Ivana (2012)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou hodnotenia efektívnosti investičných projektov. Prvé dve časti práce sú zamerané teoreticky z cieľom zistiť, ktorá z metód hodnotenia efektívnosti vyhovuje hlavnému cieľu podnikania najlepšie a ktoré kritérium z metód založených na peňažných tokoch vedie k lepším investičným rozhodnutiam. Tretia časť práce je venovaná špecifikám v maloobchode, s ktorými sa pri hodnotení efektívnosti investičných projektov pomocou peňažných kritérií môžeme stretnúť. Posledná časť diplomovej práce sa zaoberá vyhodnotením konkrétneho reálneho investičného projektu spoločnosti Tesco. Cieľom je zhodnotiť, či spoločnosť Tesco hodnotila efektívnosť projektu spávne , resp. či použila vhodné kritériá a predpoklady. Následne je prevedná analýza odchýliek plánovaných a skutočne dosiahnutých hodnôt kritérií efektívnosti, ktorá vyústi do hľadania možných dôvodov vzniku týchto odchýliek.