Hodnotenie efektívnosti investičného projektu maloobchodnej spoločnosti Tesco - Mocková, Ivana; Valach, Josef, 1933-2025; Oceláková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou hodnotenia efektívnosti investičných projektov. Prvé dve časti práce sú zamerané teoreticky z cieľom zistiť, ktorá z metód hodnotenia efektívnosti vyhovuje hlavnému cieľu podnikania najlepšie a ktoré kritérium z metód založených na peňažných tokoch vedie k lepším investičným rozhodnutiam. Tretia časť práce je venovaná špecifikám v maloobchode, s ktorými sa pri hodnotení efektívnosti investičných projektov pomocou peňažných kritérií môžeme stretnúť. Posledná časť diplomovej práce sa zaoberá vyhodnotením konkrétneho reálneho investičného projektu spoločnosti Tesco. Cieľom je zhodnotiť, či spoločnosť Tesco hodnotila efektívnosť projektu spávne , resp. či použila vhodné kritériá a predpoklady. Následne je prevedná analýza odchýliek plánovaných a skutočne dosiahnutých hodnôt kritérií efektívnosti, ktorá vyústi do hľadania možných dôvodov vzniku týchto odchýliek.
Vedoucí práce: Josef Valach
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses