Kvalita a bezpečnost na trhu prostituce - Figala, Filip; Lipka, David; Houdek, Petr, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
V současné době existuje několik hospodářsko-politických přístupů k prostituci. Kromě prohibitivního přístupu se jedná o abolici a legalizaci. Státy se přestupem z aboličního do regulovaného legálního prostředí snaží řešit tržní selhání, která vyplývají z podstaty trhu prostituce. Cílem diplomové práce je najít a identifikovat, zda státem regulovaná prostituce implikuje lepší kvalitu a bezpečnost nabízených služeb než prostituce ponechaná mimo právní rámec, a jaké mechanismy, nahrazují na aboličním trhu prostituce vládní regulaci, které zajišťují požadovanou kvalitu a bezpečnost. Teoretická očekávání výhod z regulace jsou srovnány s reálnými dopady a poměřeny s výsledky aboličního přístupu. Práce ukazuje, že regulace prostituce nevede k zamýšleným účinkům a prostředí regulace nemá významný vliv na kvalitu prostituce.
Vedoucí práce: David Lipka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses