Kritické zhodnocení koncepce PPP - Chadimová, Kristýna; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Munzi, Tomáš, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce se zabývá implementací koncepce PPP v České republice. Jejím primárním cílem je upozornit na rizika, která koncepce PPP přináší. Práce se věnuje teoretickým i praktickým rizikům koncepce, přičemž dochází k závěru, že hrozba rizik je mnohem významnější v případě, kdy je koncepce PPP implementována v nedostatečně vhodném prostředí. V praktické části nachází práce odpověď na otázku, zda je koncepce PPP vhodná pro implementaci v České republice. Pomocí analýzy právního a institucionálního prostředí a faktorů, jako je stav zadávání veřejných zakázek, míra korupce, transparentnost a stav veřejných financí, je v diplomové práci dokázáno, že za současných podmínek není implementace koncepce PPP v České republice vhodná. Vyvozený závěr je potvrzen v rámci rozboru dosavadního vývoje zavádění koncepce PPP v České republice. V závěru práce jsou vyslovena doporučení ohledně budoucí aplikace koncepce PPP v České republice.
Vedoucí práce: Tomáš Ježek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses