Talent management ve firemní praxi - Zíková, Šárka (2012)
Disertační práce se podrobně věnuje tématu Talent management - řízení talentu ve firemní praxi. Cílem práce je ověřit, zda jsou obecné trendy současného řízení talentu uplatňovány ve firemní praxi. Jádrem výchozí části je analýza dostupných zdrojů k tématu současného talent managementu (odborné studie, výstupy z odborných konferencí, články v tisku, publikace a výpovědi respondentů), ověřovací část je založena na výzkumném šetření v regionu bývalého okresu Klatovy. Závěr práce je rozdělen do několika dílčích výstupů - doporučení pro respondenty, včetně návrhu časového harmonogramu implementace, shrnutí nejlepších praktik talent managementu, popis vysledovaných specifik řízení talentu dle zaměření a velikosti firem a náznak možných úskalí talent managementu.