Brand management vybrané značky - Machová, Markéta (2011)
Diplomová práce se zabývá problematikou řízení značky. Cílem práce bylo shrnout problematiku brand managementu a současné poznatky v této oblasti aplikovat na konkrétní značku, tedy analyzovat stávající brand management vybrané značky, kriticky jej zhodnotit a navrhnout doporučení pro zlepšení řízení této značky. Teoretická část práce přináší informace o pojmech značka a brand, popisuje funkce a prvky značky a zabývá se jednotlivými fázemi brand managementu. V praktické části práce je představen trh příslušné značky, výrobce dané značky a značka jako taková. Podstatná část teoretické části práce je věnována vyhodnocení dotazníkového šetření, které bylo pro potřeby práce provedeno. V závěrečné části práce je zhodnocena současná situace příslušné značky a její brand management a jsou formulována doporučení pro řízení této značky v budoucnosti.