Postavenie KDH v rámci slovenského straníckeho systému - Galová, Veronika (2012)
Cieľom práce je zistiť, či je Kresťanskodemokratické hnutie schopné stáť na čele pravicových strán v rámci slovenského straníckeho systému. Táto otázka vyplýva z výsledkov posledných volieb v marci 2012, kedy prepadol dovtedajší líder Slovenská kresťanská a demokratická únia. Práca je rozdelená do troch častí. Prvá časť skúma stranícky systém z pohľadu konsolidovanosti. Na základe teoretických poznatkov straníckych systémov a konceptu konfliktných línií klasifikuje slovenský stranícky systém. Druhá časť potvrdzuje príslušnosť Kresťanskodemokratického hnutia k rodine kresťanskodemokratických strán podľa vývoja, členstva v nadnárodných zoskupeniach a programatiky. Tretia časť skúma sociálno-demografický a hodnotový profil prívržencov Kresťanskodemokratického hnutia, dôveryhodnosť strany a presuny voličov medzi stranami.