Územní plánování a doprava ve městě Říčany – případová studie aktivit zájmových skupin - Boháčová, Věra; Vymětal, Petr; Lisa, Aleš, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu zájmových skupin a způsoby, kterými prosazují své zájmy v kontaktu s veřejnou a státní správou. Hlavní otázka této práce je zda, jakým způsobem a s jakým výsledkem ovlivňují zájmové skupiny územní plánování a dopravu ve městě Říčany. První část se zaměřuje na zařazení pojmu zájmová skupina do teoretického rámce a na objasnění procesů, jimiž dochází ke zprostředkování zájmů. V další kapitole se práce zaměřuje na objasnění komunikace zájmových skupin se státní a veřejnou správou v kontextu politologických teorií. Ve třetí kapitole jsou zkoumány zájmové skupiny ve městě Říčany. Závěrečnou část této práce věnuji problematice zájmových skupin a dopravní situace ve městě Říčany.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses